Tasify

5 leacuri cu verbină

Planta nu e doar un remediu bun contra asteniei, în stări de oboseală sau de nervozitate, ci și un leac valoros într-o mulțime de afecțiuni.

1. Ceai pentru un somn liniștit

Verbina este eficientă în cazurile de astenie, oboseală, nervozitate. Dintr-o jumătate de linguriță de plantă și 250 ml de apă clocotită faci o infuzie de 3 ori pe zi. O lași 10 minute, o strecori și o bei călduță. O cană de ceai de verbină este ideală cu o oră înainte de culcare. Îți redă calmul necesar unui somn liniștit, mai ales dacă de obicei insomnia nu-ți dă pace. Leacul trebuie luat 21 de zile la rând.

2. Tratează erupțiile pielii

O poți aplica sub formă de comprese în arsuri ușoare, iritații, sau dacă pur și simplu ai pielea foarte uscată. Pentru a pregăti compresa, adaugă o mână de verbină la 150 ml de apă fiartă, amestecă și las-o acoperită 10 minute. După infuzare, poți îmbiba o compresă sterilă sau un prosop în ceai. Aplică pe zonele cu probleme de 2-3 ori pe zi.

3. Tinctura, în sindromul premenstrual

Acționează cu o săptămână înainte de primele simptome! Ia de 3 ori pe zi câte o linguriță de tinctură de verbină amestecată cu 100 ml de apă sau ceai. Prepară-ți în fiecarea zi câte 2 căni de infuzie. Combină verbină, frunze de zmeur și sunătoare, în cantități egale. Din acest amestec, ia o linguriță și las-o la infuzat într-o cană cu apă fiartă, un sfert de oră.

4. Infuzia, indicată și în gripă

Sezonul de gripă e pe sfârșite, dar asta nu înseamnă că virusul gripal nu te poate afecta, mai ales dacă nu ai o imunitate bună. Păstrează în casă verbină uscată și tinctură de verbină și folosește-le de la cele dintâi semne ale gripei sau răcelii.

De 3 ori pe zi, diluează 30 de picături de tinctură în 100 ml de apă și bea câte o cană de ceai preparat din planta uscată. Pentru infuzie, ai nevoie de o linguriță de verbină și o cană cu apă fiartă.

Leacurile cu verbină sunt contraindicate în sarcină, alăptare, în caz de hipotensiune sau hipertensiune.

5. Stimulează bila

Sărbătorile pascale au trecut, dar problemele cu ficatul și cu bila au rămas pentru mulți dintre noi. Dacă ai cam exagerat cu mâncarea după ce ai ținut post, începe o cură cu verbină. De 2-3 ori pe zi, fă-ți un ceai dintr-o lingură de plantă și 250 ml de apă fiartă. După un sfert de oră, strecori. Bei fiecarea cană de ceai între mesele principale. O astfel de cură se ține 3 luni.

Truc

Dacă suferi de anxietate și dacă asta îți afectează somnul, o baie relaxantă, în care pui câteva picături de ulei esențial de verbină, este exact somniferul de care ai nevoie.